Werken met mij

Ontdek de kracht van praktijkgerichte trainingen en ervaar hoe je met meer zelfvertrouwen en effectiviteit gesprekken voert.

De kracht van ervaringsgericht leren met een trainingsacteur

Jouw cursisten willen hun vaardigheden in de praktijk kunnen toepassen. Ik, als trainingsacteur, help je hierbij door praktijkgerichte scenario’s te creëren en gerichte feedback te geven.

Samen zorgen we voor:

Ontdek het zelf: Ervaringsgericht leren met een trainingsacteur

Vergeet saaie theorieën – in mijn trainingen ervaar je het zelf.

Hoe? Door praktijkgerichte scenario’s te spelen. Je stapt in de schoenen van een assertieve collega, een inspirerende leider of een effectief teamlid. Je ervaart de theorie in actie, en leert door te doen.

We kijken ook naar wat er ónder de oppervlakte speelt. Wat zijn je onbewuste patronen? En hoe beïnvloeden die je gedrag? Door deze te herkennen, kun je bewuste keuzes maken en je vaardigheden écht eigen maken.

Ik ben jouw sparringpartner, die je uitdaagt, stimuleert en begeleidt. In een veilige leeromgeving experimenteer je, reflecteer je en groei je.

De golven zijn de dagen, de dagen van het jaar. Het lijkt erop of zij vertellen hoe het ons vergaat maar de onderstroom die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied!

Stef Bos - De onderstroom

Ontwikkel je vaardigheden: Ontdek de kracht van ervaringsgericht leren met een trainingsacteur

Al in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bracht Robert F. Bales baanbrekend onderzoek naar de effectiviteit van verschillende leermethoden. Hij ontdekte dat ervaringsgericht leren verreweg de meest effectieve manier is om kennis te verwerven. 80% van wat we ervaren, onthouden we, terwijl we slechts 20% van wat we lezen en 10% van wat we horen onthouden.

Deze bevindingen vormen de basis van mijn werk als trainingsacteur. In navolging van Bales creëer ik praktijkgerichte scenario’s die deelnemers uitdagen om hun vaardigheden in de praktijk te brengen. In een veilige leeromgeving kunnen ze experimenteren met nieuwe gedragsvormen en ervaren wat het effect is van hun keuzes.

Door te ervaren, leren deelnemers niet alleen sneller, maar ook beter. Ze ontwikkelen een diepgaander begrip van de theorie en kunnen deze direct toepassen in hun eigen praktijk. Bovendien vergroot ervaringsgericht leren het zelfvertrouwen en de motivatie van deelnemers.

Dit zeggen de deelnemers OVER mijn trainingen: